Bosna i Hercegovina     | 12.08.2021. 17:53 |

Povodom Dana mladih upriličen prijem za predstavnike Vijeća mladih TK

FENA Saopćenje

TUZLA, 12. augusta (FENA) - Premijer Tuzlanskog kantona Kadrija Hodžić i ministar za kulturu, sport i mlade, Zlatan Muratović danas su povodom Dana mladih upriličili pijem za predstavnike Vijeća mladih Tuzlanskog kantona.

Tom prilikom je Hodžić izrazio zadovoljstvo intenziviranjem dijaloga mladih i institucija vlasti, ističući da mladi trebaju biti partner vlastima.

Obilježavajući današnji datum, Hodžić je uputio univerzalnu poruku mladima, da u parametrima različitih sistema, njeguju uvijek sisteme u kojima se prave vrijednosti ističu, da grade društvo pravednosti, socijalne osjetljivosti i međusobnog razumijevanja i podrške.

Ministar za kulturu, sport i mlade TK Zlatan Muratović kazao je da je današnji sastanak nastavak kontinuiranog nastojanja Vlade TK da podrži mlade kao najveći resurs društva.

- Poslije usvajanje Strategije za mlade na početku godine, mi smo definirali trasu kako postaviti temelje za razvoj omladinskog aktivizma i napraviti preokret, u kojem bi TK bio prijestolnica mladih Evrope - naglasio je Muratović.

Prijemu su prisustvovali predsjednica Vijeća mladih FBiH Asja Dizdarević, potpredsjednik VM TK Ammar Grbić, te predstavnik VM općine Lukavac Naser Abdurahmanović.

Direktor Festivala mladih Amir Zonić je tom prigodom kazao da će Festival 22. augusta u Tuzli okupiti znatan broj mladih koji će se predstaviti u polju umjetnosti, aktivizma, sporta, ekologije, naprednih tehnologija, nauke i inovacija.

Predstavnici Vijeća mladih zahvalili su se Kantonalnoj vladi na prijemu, ističući da je TK jedan od vodećih kantona, kada je u pitanju politika prema mladima, saopćeno je iz Vlade TK. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo