Svijet     | 12.08.2021. 18:09 |

Kabul - Američka ambasada traži hitni odlazak američkih građana iz Afganistana

FENA Internet

WASHINGTON, 12. augusta (FENA) -  Sjedinjene Države u četvrtak su zatražile od američkih građana da odmah napuste Afganistan koristeći dostupne opcije komercijalnih letova, navodi se u obavijesti na websiteu američke ambasade u Kabulu u jeku talibanskog brzog napredovanja širom zemlje.

Talibanski borci danas su osvojili stratetški afganistanski grad Ghazni. To ih je dovelo u radijus od 150 kilometara od Kabula, u njihovom posljednjem brzom preuzimanju teritorije dok Sjedinjene Države povlače vojnike iz zemlje, prepuštajući afganistanskoj vladi da se sama bori protiv islamističke grupe.

- Američka ambasada traži od američkih građana da napuste Afganistan odmah koristeći dostupne opcije komercijalnih letova - navodi se u obavijesti na websiteu ambasade i upozoravaju se Amerikanci o mogućnostima diplomatske misije da služi svojim građanima u ovo vrijeme.         

- Uzimajući u obzir sigurnosne uslove i smanjen broj osoblja, sposobnost ambasade da pomaže američkim građanima u Afganistanu ekstremno je limitirana čak i unutar Kabula – navodi se u obavijesti, prenosi Reuters.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu