Regija     | 13.08.2021. 14:26 |

RCC podržava nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolji studentski film SFF

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. augusta (FENA) - Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) je po peti put zaredom pokrovitelj nagrade „Srce Sarajeva“ za najbolji studentski film na 27. Sarajevo Film Festivalu (SFF) koji počinje danas i traje do 20. augusta.

- Nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolji studentski film u okviru Sarajevo Film Festivala podržavamo od kada je ona ustanovljena 2017. godine i od tada pomno pratimo i divimo se njihovom radu i kreativnosti, kao i lakoći zajedničkog rada radi stvaranja nečeg dobrog, pozitivnog i produktivnog. Upravo zbog toga i vjerujemo da je saradnja među mladima ključna za budućnost regiona, jer su oni vođeni samo i jedino željom i snom o boljem životu za sve nas - rekla je generalna sekretarka RCC-a Majlinda Bregu.

Osim podrške takmičarskom programu studentskog filma, projekt Vijeća za regionalnu saradnju „Omladinska laboratorija Zapadnog Balkana“ će ove godine okupiti 18 mladih ljudi iz šest ekonomija regiona koji će nam se pridružiti na 27. Sarajevo Film Festivalu i uživati u uzbudljivoj atmosferi najprestižnijeg filmskog festivala u regionu i Evropi, te iskusiti zajedništvo i uzajamno povezivanje u njihovom najboljem svjetlu, saopćio je RCC. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!