Bosna i Hercegovina     | 14.08.2021. 11:55 |

Za gašenje požara u Jablanici zatražena međunarodna pomoć

FENA Saopćenje

MOSTAR, 14. kolovoza (FENA) – Požar na lokalitetu iznad Komadinovog vrela u općini Jablanica i dalje je aktivan, a kako se radi o veoma nepristupačnom terenu Ministarstvu sigurnosti BiH upućen je zahtjev za međunarodnu pomoć za gašenje požara iz zraka angažiranjem Kanadera, Air-traktora i helikoptera drugih država, navodi se današnjem izvješću Federalne uprave civilne zaštite. 

Također je zatražen i angažman helikoptera EUFOR-a za potrebe izviđanja kretanja požara na nepristupačnom terenu i eventualno izvlačenje povrijeđenih s terena ugroženog požarom.

 Na području općine Jablanica na snazi je i Stanje prirodne nesreće izazvano velikim šumskim požarima, a koje je proglašeno u petak, 13. kolovoza.

Aktivan je požar i na području Stupišta i Derana, u općini Stolac. Gori  trava, nisko i visoko raslinje. Dio požarišta je nepristupačan, te je onemogućeno njegovo gašenje. Požar međutim ne prijeti stanovništvu i objektima i na terenu su pripadnici  DVD-a Stolac i lokalno stanovništvo. Također i danas su na ispomoći pripadnici  PVP-e Čapljina i PVP-e Neum.

Požar, koji je izbio 12. kolovoza u 21:30 sati u Bogodolu, kod Mostara, također je aktivan, a gori trava i nisko raslinje. Ekipe vatrogasaca su na terenu.

Vatrogasne ekipe nadgledaju i  požar na Budisavini, u općini Čapljina, koji je u sumnjivom minskom području, priopćeno je.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo