Bosna i Hercegovina     | 16.08.2021. 15:11 |

Brčko: Obje doze vakcine primilo 6.550 građana, vakcinisale se i odbojkašice

FENA Saopćenje

BRČKO, 16. augusta (FENA) - Skoro sve prvotimke ŽOK "Bimal-Jedinstvo" Brčko danas su se u Omladinskom centru u Brčkom vakcinisale protiv Covid-19 i pokazale primjer odgovornosti koja će im ujedno omogućiti i da kao šampionke BiH uzmu učešće i na takmičenju Evropske odbojkaške konfederacije Lige šampiona.

Šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo Vlade Brčko distrikta BiH Anđa Nikolić kazala je da se nada da će se djevojke s takmičenja vratiti s dobrim rezultatima, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

"Našim odbojkašicama izašli smo u susret kako bi imali dokaz o vakcinaciji prilikom putovanja na takmičenje. Svi su se zajednički odlučili da učinimo ovo djevojkama i nadam se da će nas one obradovati dobrim rezultatima kao i naše djevojke koje su trenutno s reprezentacijom", naglasila je Nikolić.

Direktor ŽOK "Bimal-Jedinstvo“ Brčko Saša Grekulović kazao je da svi moraju biti odgovorni i da su taj primjer odgovornosti danas pokazale i odbojkašice.

"Kao i svi građani Distrikta tako i naše odbojkašice žele da budu odgovorne i prijavile su se za vakcinaciju. Danas s nama nisu sve djevojke jer je jedan dio s reprezentacijom. Vakcinacija će nam, također, omogućiti da bez problema odemo i na evropsko takmičenje. Hvala Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge u Vladi Distrikta kao i Crvenom krstu Brčko distrikta BiH što su nam izašli u susret“, izjavio je Grekulović.

Šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo kazala da je do sada u Distriktu prvu i drugu dozu vakcine protiv Covid-19 primilo 6.550 građana dok je samo prvu dozu primilo 10.869.

"Kako bismo ubrzali proces vakcinacije organizovali smo i vikendom vakcinaciju bez najave i moram priznati da smo zadovoljni i da je ovog i prethodnog vikenda bio priličan broj ljudi koji su se odazvali. Naglašavam da nijedna vakcinacija ne štiti 100 posto, ali budite sigurni da ukoliko dobijete Covid, klinička slika bit će znatno blaža. Svi najavljuju četvrti talas i ako se i on pojavi u okruženju neminovno je da ćemo i mi biti zahvaćeni, što ne bi bilo dobro ni za pacijente ni za zdravstveni sistem. Zato pozivam građane da se u što masovnijem broju odazovu na vakcinaciju“, kazala je Nikolić, stoji u saopćenju.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana