Bosna i Hercegovina     | 16.08.2021. 15:52 |

Općina Stari Grad pomaže Područnoj školi Potočari

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. augusta (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić donio je odluku o izdvajanju finansijskih sredstava za pomoć sanaciji sistema za grijanje u Područnoj školi Potočari koju pohađa 141 učenik.

Sanacija grijanja omogućit će da učenici provedu predstojeću zimu u toplim učionicama, što do sada nije bio slučaj.

Zbog dugogodišnjih problema s grijanjem škola je izvršila zamjenu kotlova, ali ispostavilo se da je potrebno izvršiti i zamjenu cjelokupnog sistema, te ugraditi nove radijatore.

Početkom godine roditelji djece koja pohađaju ovu školu organizirali su i proteste jer djeca nisu mogla pohađati školu zato što nije radilo grijanje.

Direktorica škole Snježana Jandrić i nastavnica matematike i fizike Begija Vejzović Smajić, inače zastupnica u Narodnoj skupštini RS-a, uputile su molbe za finansijsku pomoć na brojne adrese a prvi pozitivan odgovor stigao im je od načelnika Hadžibajrića, koji ih je danas primio u svom kabinetu.

Općinski načelnik i direktorica Jandrić potpisali su tom prilikom Ugovor o finansijskoj pomoći za izvođenje neophodnih radova u iznosu 7.000 KM, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu