Kultura     | 16.08.2021. 15:32 |

Podravka na Sarajevo Film Festivalu sa sudionicima Talents Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. augusta (FENA) - Podravkina ovogodišnja potpora Sarajevo Film Festivalu ponovo je obilježila priprema ukusnih zalogaja i to ovoga puta na doručku koji je za sudionike programa Talent Sarajevo priredio poznati bh. kulinarski chef Miran Karić.

Sudionici Talents Sarajevo programa koji dolaze iz zemalja jugoistočne Evrope i južnog Kavkaza, su tako svoj intenzivni petodnevni boravak na Festivalu posvećen učenju, radionicama i umrežavanju, obogatili još jednim iskustvom - iskustvom uživanja u okusima. 

Tradicionalno, Podravkine delicije okupirale su čula posjetitelja Festivalskoga trga uz neizostavni dodatak jelima Vegetu za grill koje je chef Karić koristio u pripremi jela.

- Podravka je Zlatni sponzor SFF, a između ostalog, osigurava posebnu novčanu nagradu za najbolji kratki film te sada s nestrpljenjem očekujemo objavu dobitnika na završnoj ceremoniji. Pored toga, Festival je obogaćen brojnim aktivnostima i gastronomskim užicima koje je za posjetitelje i sudionike programa pripremila Podravka. Za Podravku, SFF je prilika koja omogućava na izravan način doprinijeti kvaliteti života, dobrobiti zajednice, te pomoći u širenju afirmativne slike i razvoju kulture, umjetnosti i turizma u BiH. Svaki grad treba cijeniti svoju naslijeđenu kulturnu baštinu, ali i stvarati novu, a upravo manifestacije poput SFF Festivala to i rade - poručili su iz Podravke BiH.

Dugogodišnje partnerstvo Podravke i Sarajevo Film Festivala godinama doprinosi kulturnom i društvenom životu u Bosni i Hercegovini, te iz godine u godinu pomaže ovom respektabilnom Festivalu da ostane jedan od najkvalitetnijih i najuglednijih filmskih događaja u regiji.

Podravka BiH, u okviru svoje strategije društveno odgovornog poslovanja u BiH već desetljećima podupire manifestacije i događanja usmjerena na promidžbu umjetnosti i kulture, što ima za cilj da posljedično pozitivno utječe na razvoj gospodarstva u zemlji. Tradicionalno vjerni promotor filmske kulture, nastavlja i u najizazovnijim vremenima pružati potporu razvoju kulture i umjetnosti u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Prime Communications.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom