Stranačke aktivnosti     | 17.08.2021. 16:30 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

 

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
SVIM MEDIJIMA

NEŠIĆ: Na nama je da budemo produžena ruka narodnog interesa, a ne ruka u narodnom džepu

Drago mi je što je gradonačelnik Banjaluke gospodin Draško Stanivuković pozitivno odgovorio na moj prijedlog da se Grad aktivnije uključi u pronalaženje rješenja za zgradu Uprave za indirektno oporezivanje BiH dodjeljivanjem zemlje za njenu izgradnju.

Republici Srpskoj je odavno potrebna nova politička kultura, zajednički stavovi vlasti i opozicije o nacionalnom interesu ali prije svega spoznaja nosioca vlasti da je to privilegija da se upravlja opštim interesom, a ne da se njime gazduje.

Srpski narod je jedan od najstarijih državotvornih naroda u Evropi i zaslužuje vlast i nosioce vlasti koji su spremni na razgovore, dogovore, kompromise i sve ideje ma sa kog dijela političkog spektra dolaze.

Siguran sam da je ovakav razvoj događaja oko zgrade UIP, putokaz ka tome da će se, ako već neće vlast, opozicija nepovratno okrenuti razgovorima, dogovorima i zajedničkom traženju održivih rješenja za promjene jer na nama je da budemo produžena ruka narodnog interesa za boljim životom, a ne ruka zavučena u narodni džep.

Predsjednik DNS
Nenad Nešić

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'