Bosna i Hercegovina     | 17.08.2021. 17:12 |

EUFOR: U BiH aktivno više šumskih požara koji ugrožavaju brojne općine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Trenutno je u Bosni i Hercegovini aktivno više šumskih požara koji ugrožavaju brojne općine u različitim dijelovima zemlje, saopćeno je iz EUFOR-a.

EUFOR je izvršio izviđanje iz zraka kako bi se bolje upoznao sa situacijom, a u ovom slučaju, najnoviji snimci podijeljeni su s nadležnim strukturama.

EUFOR će se odazvati na zahtjeve za pomoć samo ako su u skladu s njegovim mandatom i ako ima sredstva i sposobnosti da to izvrši. U svakom slučaju, nastavit će da djeluje samostalno kako bi ispunio zadatke u skladu s mandatom, navedeno je također u saopćenju.

Prema sadašnjem mandatu EUFOR Althea (Rezolucija 2549 Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda), ova misija prvenstveno ima zadatak pomoći lokalnim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

U tom smislu, EUFOR Althea samostalno pažljivo prati situaciju u Bosni i Hercegovini i u okviru tih aktivnosti, redovno dijeli informacije o svim relevantnim temama s lokalnim agencijama za provođenje zakona i svojim partnerima.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo