Kultura     | 17.08.2021. 18:55 |

Ćutuna: Snimanje u ovakvim uvjetima priprema vas za nove izazove (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 17. augusta (FENA) - Bosanskohercegovački glumac Kerim Ćutuna jedan je od protagonista posljednjeg filma režisera Danisa Tanovića "Deset u pola" na kojem mu je kaže bilo zadovoljstvo raditi zbog ugodne atmosfere u kojoj nije bilo pritiska.

U izjavi za Fenu kazao je da je zahvalan na poznanstvu koje je ostvario s Oscarovcem Tanovićem, kao i interakciji koju je Tanović dopustio da se ostvari.

- Nije mi bilo teško raditi na filmu. Bio sam sretan što učestvujem u tome i trudio sam se da budem prisutan i odgovorim na sve izazove koji su bili ispred mene. Iskreno, u budućnosti očekujem mnogo zahtjevnije zadatke i kompleksnije uloge jer za ovu nisam imao tremu niti odvajanje od onoga što ja jesam ustvari - kazao je Ćutuna.

Kaže da je igrao u svoje ime, uz uvažavanje situacije i odnosa kao i uputa koje je dobijao od Tanovića iako su mnogo toga oni već završili na probama prije snimanja filma. Tada su već ustanovili o čemu se radi tako da u procesu nije bilo mnogo diskusije.

Film je snimljen u rekordnom roku u vrijeme pandemije koronavirusa, ali Ćutuna ističe da nije osjećao pretjeran pritisak dinamike rada nego se osjećao kao da rade normalnim tempom.

- Nakon 15-ak dana snimanja shvatio sam da je u pitanju različita situacija od uobičajene kada radite film i mate 30 ili 50 dana da ga snimite. Tih devet dana koje bismo imali da smo bili u normalnim okolnostima bi dosta značilo za svakog glumaca, ali i za režisera - dodaje Ćutuna.

Na taj način bi se možda bolje mogle uraditi neke stvari koje je Tanović zamislio jer kada imate 21 dan onda budete primorani da neke scene uklanjate, da mijenjate scenarij i jednostavno da se prilagođavate tim uvjetima.

Ipak na kraju ističe da je snimanje tog filma bilo izuzetno lijepo iskustvo, a ovakve okolnosti pripremile su ga za nešto sljedeće u budućnosti.

Igrani film "Deset u pola" reditelja Danisa Tanovića premijerno je prikazan na otvaranju ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala.

Pogledajte https://fena.ba/video/6340

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1rIdEiVF0kWKzR0xqQNQ2fIjozOTPisAv?usp=sharing

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'