Bosna i Hercegovina     | 18.08.2021. 13:46 |

Green Festival – ekološka inicijativa Sarajevo Film Festivala

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 18. augusta (FENA) - Sarajevo Film Festival u okviru ekološke inicijative Green Festival uvodi ekološke mjere koje imaju za cilj smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu i podizanje svijesti o značaju ekološki odgovornog ponašanja,s aopćila je Press služba SFF-a.

U okviru novog programa ENVIRONMENT DAY prikazuju se dokumentarni filmovi i održavaju panel diskusije na temu životne sredine i gorućih ekoloških problema. Publika će 18. augusta na online platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba moći besplatno pogledati film „I am Greta" o 15-godišnoj Greti Thunberg koja poziva na odgovornost i akciju protiv klimatskih promjena. Film je dostupan na području Bosne i Hercegovine i moguće mu je pristupiti preko koda 27SFFED. Kod traje do večeras u 23.55, a film do 20. augusta u 23.55.

Za goste Sarajevo Film Festivala, u saradnji sa Nextbikeom, omogućeno je besplatno korištenje bicikala za prevoz između festivalskih lokacija, s ciljem da se smanji korištenje vozila.

Značajno je smanjeno štampanje festivalskih žurnala, kataloga i brošura, a na festivalskim lokacijama omogućeno je razvrstavanje i prikupljanje ambalažnog otpada koje provodi sponzor festivala Coca-Cola pod sloganom „Recikliraj me. Pokloni mi novi život“.

Sarajevo Film Festival podržava i inicijativu „Gradovi budućnosti - Sarajevo“, koju provode Grad Sarajevo, Općina Centar i UNDP, a čiji je cilj da se prikupi 1,8 tona plastične ambalaže za izgradnju prve autobuske stanice od reciklirane plastike u Sarajevu.

Festival je pozvao publiku i posjetioce  na manifestacije „Festival u Centru“ u Radićevoj ulici da svoju otpadnu plastičnu ambalažu ispravno odlože i usmjere na kreiranje nove vrijednosti, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom