Bosna i Hercegovina     | 18.08.2021. 16:16 |

Istraga protiv dva bh. državljanina zbog krijumčarenja migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. augusta (FENA) - Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine zaprimio je informaciju od Policijske uprave Gacko da su na području Gacka, u blizini državne granice s Crnom Gorom, prilikom redovne kontrole otkrivena dva državljanina BiH u pokušaju krijumčarenja 11 migranata afroazijskog porijekla, saopćeno je iz Tužilaštva.  

Dežurni tužilac dao je instrukcije policijskim službenicima da provedu sve potrebne istražne radnje na prikupljanju relevantnih podataka o počinjenom krivičnom djelu, a protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu krijumčarenje osoba.

Pronađeni ilegalni migranti, prema prikupljenim dokazima, kao i njihovim izjavama, dolaze s područja Pakistana, te će biti proslijeđeni u dalju nadležnost Službe za poslove sa strancima Bosne i Hercegovine.

Tužilaštvo BiH, zajedno s partnerskim institucijama i agencijama, gotovo svakodnevno realizuje aktivnosti koje se odnose na procesuiranje krivičnih djela krijumčarenja migranata u gradovima i područjima širom Bosne i Hercegovine.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom