Regija     | 19.08.2021. 12:19 |

Slovenija radi na izvlačenju dviju obitelji iz Afganistana, dat će im azil

FENA Agencije

LJUBLJANA, 19. kolovoza (FENA)- Slovenija radi na izvlačenju iz Afganistana dviju obitelji afganistanskih državljana koji su surađivali s pripadnicima slovenske vojske na misiji u toj državi i radi na tome da im u Sloveniji osigura međunarodnu zaštitu.

Riječ je o ukupno 14 osoba koje će u Sloveniji poslije predviđenih  postupaka dobiti azil, odnosno međunarodnu zaštitu,  kazao je za Slovensku televiziju Matej Tonin, ministar obrane, dodavši da se poduzima sve kako bi se one sigurno prebacile u Sloveniju, prenosi Hina.

Radi se 6-članoj obitelji afganistanskog prevoditelja koja se već probila na siguran dio kabulske zračne luke, te čeka na prijevoz u treću zemlju,  a onda u Sloveniju, te o 8-članoj obitelji afganistanskog tehničara koja živi izvan Kabula i trenutno još ima problema s izlaskom iz zemlje, kazao je Tonin.

Sa slovenskom je vojskom u proteklih 17 godina sudjelovalo znatno više Afganistanaca, ali su se unajmljivali preko kontingenta talijanske vojske u toj zemlji, pa su se oni  koji su to željeli već ranije povukli iz zemlje uz pomoć Italije koja im je za to dala mogućnost, dodao je.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu