Bosna i Hercegovina     | 19.08.2021. 12:17 |

Vlada HNŽ-a: Za održavanje cesta osigurano 8 milijuna maraka

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. kolovoza (FENA) - Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) na sjednici u četvrtak usvojila je Plan i program Uprave za ceste Ministarstva prometa i veza za ovu godinu i Odluku o utvrđivanju metodologije implementacije projekta u ovoj i sljedećoj godini.

Istaknuto je kako, u svrhu čuvanja cestovne infrastrukture i sigurnosti na cestama, prioritet imaju redovito ljetno i zimsko, te investicijsko održavanje cesta za što je osigurano ukupno osam milijuna maraka, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Naglašeno je kako će se u ovoj godini završiti saniranje cesta Tromeđa-Zvirovići i Trnčina-Dobri Do. Uz ostale projekte, istaknuti su i sanacija ceste Kalovljakova luka - Milaševica te Rujište - Zijemlja u što će se uložiti po 500.000 maraka.

Iz resora Ministarstva gospodarstva usvojen je Plan provedbe Programa razvitka malog gospodarstva HNŽ za 2021. godinu kojim su predviđene subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima u iznosu od 1.200.000 maraka. Godišnjim planom predviđeni su poticaji poduzetnicima početnicima u iznosu od 150.000 maraka, poticaji za tehnološki razvitak i digitalizaciju u iznosu od 750.000 maraka te poticaji obrtima, starim i tradicionalnim djelatnostima u iznosu od 300.000 maraka.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, Vlada je usvojila Odluku o načinu utroška sredstava, utvrđivanja kriterija, uvjeta i načina raspodjele sredstava za javne kuhinje u iznosu od 72.000 maraka. Istaknuto je kako pravo prijave imaju registrirane ustanove, udruge i vjerske zajednice u sklopu kojih je organizirana javna kuhinja. Također, usvojena je Odluka o načinu utroška sredstava, utvrđivanja kriterija, uvjeta i načina raspodjele sredstava za financiranje projekata socijalne politike u iznosu od 90.000 maraka.

Pravo na prijavu imaju registrirane udruge i organizacije čiji se djelokrug rada odnosi na brigu i skrb o socijalno ugroženim i isključenim osobama na području HNŽ-a, prvenstveno onima koje su pogođene epidemijom covid-19. Ministarstvo će objaviti javne pozive za sve zainteresirane za podnošenje zahtjeva i dodjelu sredstava.

Doneseno je više odluka o koncesijama, a uz ostale dana je suglasnost na prijedlog ugovora o koncesiji za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribucije električne energije za elektroenergetske objekte fotonaponskih elektrana te solarnih fotonaponskih elektrana na lokalitetima Pješivac i Hodovo u općini Stolac.

Vlada je usvojila i niz drugih odluka, zaključaka i rješenja, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu