Bosna i Hercegovina     | 19.08.2021. 14:00 |

Federalna vlada izjasnila se o inicijativama za izmjene i dopune zakona

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. kolovoza (FENA) - Povodom Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji poduzeća, koji je podnio zastupnik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ramo Isak, Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici u Mostaru zadužila Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da u suradnji s Agencijom za privatizaciju u FBiH inicira i učestvuje u pripremi donošenja zakona i drugih propisa u području privatizacije, te sačini Prednacrt teksta zakona o izmjena i dopuna Zakon o privatizaciji poduzeća, kojim bi Vladi bilo predloženo najprihvatljivije rješenje s cilju postizanja što većeg stupnja zaštite prava savjesnih kupaca.

Razmatrana je i inicijativa za izmjene i dopune Zakona o javnim poduzećima, koju je u parlamentarnu proceduru uputila Institucija ombudsmena za ljudska prava BiH, te je zaduženo Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije da kod prvih narednih priprema Prednacrta teksta izmjena i dopuna ovog zakona kontaktira Instituciju ombudsmena za ljudska prava BiH, kako bi u potpunosti bila eliminirana eventualna nedoumica u primjeni.

Federalna vlada smatra da su odredbe članova 321. i 210. stav (2) Zakona o gospodarskim društvima jasne i nedvosmislene te nije potrebno njihovo izvorno tumačenje, kako je to traženo inicijativama direktora FIS d.o.o. Vitez Zorana Marosa i odvjetnika iz Gornjeg Vakufa Mithata Gekića.

Vlada je istog mišljenja i povodom inicijative za autentično tumačenje člana 12. Zakona o javnim poduzećima, koju je u parlamentarnu proceduru uputio direktor JKP Radnik d.o.o. Zavidovići Mirnes Burkić.

Na današnjoj sjednici su, na prijedlog resornih federalnih ministarstava, utvrđena mišljenja i odgovori na inicijativu Gradskog vijeća Grada Visoko da roditelju koji ne plaća izdržavanje djeteta može biti zaplijenjena imovina u njegovom vlasništvu, kao i na preporuku Institucije ombudsmena za ljudska prava BiH kojom je traženo poduzimanje aktivnosti na razmatranju i pokretanju inicijative za izmjenu i usklađivanje postojeće zakonske regulative u oblasti biomedicinski potpomognute oplodnje, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo