Bosna i Hercegovina     | 20.08.2021. 12:04 |

Počela registracija za utrku za ozdravljenje 'Race For the Cure'

FENA Mladenka Krilic

MOSTAR, 20. kolovoza (FENA) - U okviru programa "Osnaživanje žena" Udruga "Novi pogled" u petak je na platou ispred Mepas Malla u Mostaru počela s registracijom za najveći društveni događaj u BiH "Race for the cure" u svrhu podizanja svijesti o važnosti borbe protiv raka dojke.

Sudjelovanjem u utrci za ozdravljenje, koja će biti održana 3. listopada ove godine, građani će dati svoj doprinos u borbi protiv karcinoma.

- Putem donacije ili uplate simbolične registracije od 10 maraka na platformi www.raceforthecure.eu naši sugrađani doprinose da se u ovim teškim vremenima nastavi s brojnim aktivnostima prevencije bolesti i potpore oboljelim ženama - kazala je predsjednica Udruge "Novi pogled" Maja Memić.

Po njezinim riječima, kompletan iznos od registracije bit će usmjeren za financiranje mamografskih pregleda u ruralnim područjima BiH, kao i za pakete za svaku operiranu ženu.

Memić je napomenula kako je razdoblje epidemije koronavirusa izrazito teško za sve, a posebice za novooperirane žene koje su se tek suočile s karcinomom.

- Po našim saznanjima, ni jedna žena nije zanemarila kontrolni pregled, niti su onkološki pacijenti preskočili terapiju, no problem je u odlascima na preventivne preglede - kazala je.

Upozorila je kako od početka epidemije koronavirusa ne rade programi skrininga.

- Skrining predstavlja prepoznavanje do tada neotkrivene bolesti, korištenjem skrining testa u prividno zdravoj, tj. asimptomatskoj ciljnoj populaciji, i njime se ne smanjuje samo mortalitet nego i umanjuje broj novih slučajevi - dodala je Memić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom