Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje

 

                                                                        

KO SDA: Pozivamo načelnike Trojke da odgovore jesu li se i oni u tajnosti preko reda vakcinisali kao i Vlada KS

Nakon što su pod pritiskom javnosti premijer Vlade KS Edin Forto i njegovi ministri priznali da su se u tajnosti vakcinisali preko reda, i to neki od njih u svojim kancelarijama birajući vakcine koje su preporučene onkološkim pacijentima, nove informacije govore da su se i načelnici tzv. Trojke u Sarajevu vakcinisali prije građana. Očito je afera vakcinisanja preko reda u Sarajevu mnogo veća od onog što je javnost sumnjala i uključuje većinu kadrova Trojke kao i članove njihovih porodica i prijatelje. 

Smatramo sramnim da vlast u Sarajevu proces vakcinacije vodi elitistički i tajno favorizujući svoje ministre, načelnike, saradnike, prijatelje, drugove i podobne “nezavisne analitičare” a na štetu građana od kojih su neki i onkološki pacijenti. Jesu li ovoj vlasti životi premijera, ministara i načelnika važniji od života građana i pripadnika rizičnih skupina?

Stoga, pozivamo načelnike Trojke u Sarajevu da odgovore jesu li se u tajnosti i preko reda vakcinisali prije građana i rizičnih skupina. Također, pozivamo načelnika općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića da odgovori je li u svojoj privatnoj ordinaciji Pfizerom vakcinisao i svoje prijatelje i drugove. Ukoliko se navedene informacije pokažu tačnim ostavke i krivična odgovornost je najmanje što javnost i građani Sarajeva očekuju.

 

 

SDA
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.