Stranačke aktivnosti     | 19.08.2021. 15:34 |

Saopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Odmah ispitati navode o ponuđenom mitu i kriminalu u JP BH Gas

Šefovi klubova SDP-a u Domu naroda i Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH, Aner Žuljević i Damir Mašić, traže od federalnog tužilaštva da odmah ispita navode o ponuđenom mitu i kriminalu u javnom preduzeću BH Gas koje je danas protiv premijera Novalića i ministra Džindića iznio bivši direktor ovog preduzeća Jasmin Salkić.

Zaista su skandalozne iznesene optužbe od strane Salkića, koji je nažalost, jedan od rijetkih direktora koji je smogao snage i otvoreno progovorio o pritiscima kojima je bio izložen, kao i o sistemu funkcionisanja izvršne vlasti u Federaciji BiH koju punih šest godina prate isključivo afere i skandali.

 

U svakoj uređenoj zemlji u kojoj funkcioniše pravosudni sistem tužilaštvo bi to samo odmah uradilo po službenoj dužnosti, ali pošto to kod nas nije ustaljena praksa dužni smo i ovim putem to tražiti.

 

Nedavno otkrivenom aferom u vezi tunela “Hranjen”, indicijama o ponašanju navedenog dvojca kad je i u pitanju namjenska industrija i današnjom oko BH Gasa dodatno je narušen ionako loš ugled i povjerenje koje građani imaju u federalnu izvršnu vlast.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'