Svijet     | 19.08.2021. 16:34 |

Navalni preporučio Rusima novu taktiku protiv Jedinstvene Rusije na izborima

FENA Internet

MOSKVA, 19. augusta (FENA) – Zatočeni kritičar Kremlja Aleksej Navalni u četvrtak je poručio  Rusima da učestvuju u taktičnoj kampanji glasanja na narednim parlamentarnim izborima, u pokušaju da oslabe političku dominaciju vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.

Kampanja, u kojoj se traži od ljudi da glasaju za sve konkretne kandidate za koje se procjenjuje da imaju šansi da poraze kandidate Jedinstvene Rusije u svakoj regiji, jedno je od posljednjih sredstava koje Navalni i njegove pristalice imaju na raspolaganju nakon što su ruske vlasti proglasile njegov pokret „ekstremističkom organizacijom“.

Očekuje se da predsjednik Vladimir Putin pobjedi na izborima, koji će biti održani od 17. do 19. septembra, uprkos dugotrajnom trendu opadanja njegove popularnosti.

Navalni se nada da će, ipak, suziti marginu pobjede Jedinstvene Rusije i da će izazvati eventualnu uznemirenost vlasti u gradovima kao što su Moskva i St. Petersburg, gdje je raspoloženje protiv Kremlja tradicionalno jače.

- Oni su proglasili pola zemlje ekstremistima kako bi zgrabili vlast u svim izbornim jedinicama – piše Navalni u postu na Instagramu objavljenom dan uoči prve godišnjice od kada je bio otrovan, kako Zapad navodi vojnim nervnim agensom, što Rusija odbacuje kao 'prljavu' zapadnu kampanju protiv nje, prenosi Reuters.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'