Bosna i Hercegovina     | 19.08.2021. 16:18 |

Sadović održao predavanje polaznicima Ljetne diplomatske škole

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. augusta (FENA) - Vršilac dužnosti sekretara Ministarstva vanjskih poslova BiH Bakir Sadović ugostio je polaznike Ljetne diplomatske škole u prostorijama Ministarstva vanjskih poslova BiH i tom prilikom održao predavanje.

U fokusu predavanja Sadovića bila je vanjska politika Bosne i Hercegovine sa svim njenim zahtjevima i izazovima, uloga Ministarstva vanjskih poslova u sprovođenju vanjske politike Bosne i Hercegovine, Strategija vanjske politike Bosne i Hercegovine, kao i stalni globalni i regionalni procesi koji imaju utjecaj na vanjsku politiku BiH.

Sadović je u toku izlaganja upoznao polaznike Ljetne diplomatske škole s načinom funkcionisanja Ministarstva vanjskih poslova BiH, te podijelio svoje diplomatsko iskustvo kako iz sjedišta MVP BiH tako i iz perioda njegovog službovanja u ambasadama BiH na različitim destinacijama.

Polaznici su imali priliku da saznaju koje su to metode i tehnike pregovaranja koje diplomate koriste prilikom bilateralnih konsultacija, kao i u učešću i radu u različitim multilateralnim organizacijama i inicijativama.

Sadović je danas prisustvovao dodjeli certifikata polaznicima Ljetne diplomatske škole, gdje su moderatori i polaznici iskoristili priliku da mu se zahvale na sadržajnom predavanju i podijeljenim iskustvima koji će biti od značaja za buduće potencijalne diplomate i državne službenike - saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana