Stranačke aktivnosti

Saopćenje predsjednika GO DNS-a Bijeljina

Saopćenje

Bijeljina, 19.08.2021. godine

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST
SVIM MEDIJIMA

Nestručnim rukovođenjem i isisavanjem para, od nemogućeg ste napravili moguće - od RITE Ugljevik ste napravili gubitaša i jednog od najvećih dužnika.

Nekadašnji ponos i jedan od najvećih investitora u Republici Srpskoj danas je prinuđen da založi mašine kako bi dobio običan kredit za likvidnost.

Koliko je nekadašnji privredni gigant ruiniran vidimo po tome što su ukupne obaveze firme 293 miliona maraka, što je duplo više od ukupnih prihoda firme.

Sramota je i što je RiTE Ugljevik u prvoj polovini godine ostvario gubitak od 18,5 miliona maraka, a u posljednjoj godini čak 45 dana imao blokiran račun.

I ništa to nije slučajno.

Za direktora ste postavili Čedomira Stojanovića, perjanicu DEMOS-a, koji se bavi pravljenjem sopstvene firme dok državnu uništava.

Kako ste upropastili RiTE Ugljevik, upropaštavate ERS i cijeli energetski sektor Republike Srpske, tako što iz njega isisavate i posljednju marku.

Umjesto vašeg poslovnog javašluka, ERS-u je neophodno profesionalno rukovodstvo, razvojna strategija za modernizaciju, povećanje proizvodnje iz obnovljivih izvora i obnova nekada moćnog sistem i pokretača razvoja zemlje, na kojeg bi svi bili ponosni.


Predsjednik Gradskog odbora DNS Bijeljina
Miloš Stanišić

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.