Bosna i Hercegovina     | 20.08.2021. 14:19 |

Delegacija Ministarstva odbrane BiH na vojno-tehničkom forumu u Rusiji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. augusta (FENA) - Delegacija Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, koju predvodi zamjenik ministra odbrane  za politiku i planove Mijo Krešić, na poziv Ministarstva odbrane Ruske Federacije, boravit će od 21. do 24. augusta u Ruskoj Federaciji i prisustvovati  Međunarodnom vojno-tehničkom forumu „Armija 2021“ (Army 2021).

Sedmi po redu Međunarodni vojno-tehnički forum „Armija 2021“, koji organizira Ministarstvo odbrane Ruske Federacije, bit će održan od 22. do 28. augusta 2021. u kongresno-izložbenom centru „Patriot Expo“, zračnoj bazi Kubinka i vojnim poligonima Alabino kod Moskve, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Na forumu će biti predstavljna izložbena i dinamička demonstracija vojnih sposobnosti i opreme, uz učešće velikog broja stranih izlagača, delegacija i posjetilaca.

Pored zamjenika ministra za politiku i planove Mije Krešića, u delegaciji Ministarstva odbrane BiH nalazit će se i zamjenik načelnika Zajedničkog štaba OSBiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, sekretar ministarstva odbrane Muhamed Smajić i šefica Kabineta zamjenika ministra odbrane za politiku i planove Tatjana Lučić.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu