Stranačke aktivnosti     | 22.08.2021. 11:53 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

Boška Tošića br. 4, Banjaluka
Telefon: 051/219-033
Telefaks: 051/219-020
e-mail: medijatimdns@gmail.com
www.dnsrs.org

M e d i j a T i m

Banja Luka, 22.08.2021. godine

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
SVIM MEDIJIMA

Sve sam očekivao, sem da će iz UIO braniti neodbranjivo i reći da je opravdana kupovina zgrade Mileta Radišića za 98 miliona KM jer je to ''ispod tržišne cijene''. Za njih je povoljno 5.800 KM po kvadratu! Pa je li misle da smo svi ludi!?

Ovo je izjavio predsjednik DNS-a Nenad Nešić, reagujući na saopštenje UIO u kojem tvrde da je procijenjena vrijednost Radišićeve zgrade za milion manja, te se pravdaju kako su ranije pokušavali pronaći zemljište za izgradnju zgrade ali da nisu imali razumijevanje prethodnih gradskih uprava Banjaluke.

''Radišićeva ponuda je morala biti odbačena, po Zakonu o javnim nabavkama, jer je skoro tri puta veća od sredstava koja su predviđena budžetom institucija BiH za nabavku objekta u Banjaluci za trajni smještaj UIO! Onda i zakonodavac, odnosno Predstavnički dom PS BiH kaže da se mora zaustaviti kupovina Radišićeve zgrade, ali UIO se ponaša kao da je iznad zakonodavca koji kreira budžet. Ovakvo ponašanje samo govori da se neko debelo ugradio!'', ističe predsjednik DNS.

Nešić tvrdi da postoje sve indicije da zemljište na kojem bi UIO izgradila zgradu nije ni kupljeno upravo jer se čekala Radišićeva zgrada.

''Volio bih da mi iz UIO odgovore da li su moje kolege iz prošlog saziva PS BiH bile vidovite kada su, 13.maja 2015.godine, na sjednici Komisije za finansije i budžet pitali predstavnike UIO da li je tačno da UIO ne rješava pitanje smještaja u Banjaluci jer čekaju zgradu Mileta Radišića. Podsjetiću javnost, ali i zaboravne iz UIO, što se može vidjeti i iz stenograma sjednice, da je visoki funkcioner UIO tada odgovorio:' Kada to bude, ja odoh na bolovanje!' '', podsjetio je predsjednik DNS Nenad Nešić.

On je ponovio svoje očekivanje da prva odluka Savjeta ministara, ako se ikada više sastane, bude smjena direktora UIO Mire DŽakule. Takođe, predsjednik DNS-a ponavlja kako očekuje da gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pronađe adekvatno zemljište za izgradnju objekta UIO, i poziva sve odbornike u Skupštini grada da podrže odluku kojom će na ekonomski opravdan način biti riješen problem trajnog smještaja UIO.

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'