Stranačke aktivnosti     | 22.08.2021. 18:11 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Šarović: Brendiranje proizvoda iz majevičkog kraja put do inostranih tržišta

Voćarstvo, poljoprivreda i proizvodnja meda su perspektiva Ugljevika i majevičkog kraja i svi, počev od lokalnih vlasti, preko privrede i domaćinstava treba da brendiraju ono što imaju a to su prije svega rakije i proizvodi od voća – istakao je danas Mirko Šarović tokom sajma šljive, voćnih rakija i meda koji se po deseti jubilarni put održava u Ugljeviku.

„Za sada je tržište usitnjeno, ali treba razmišljati o standardizaciji i zaštiti geografskog porijekla, kako bi proizvodi iz ovog kraja sutra bili na tržištima i izvan Bosne i Hercegovine. To su stvari gdje mogu pomoći, jer sam godinama radio upravo na poslovima promocije izvoza i plasiranja naših domaćih proizvoda na strana tržišta“ – poručio je Šarović.

On je naglasio da mi je drago što je po ko zna koji put u Ugljeviku na sajmu šljive, voćnih rakija i meda i istakao da ga raduje da je sajam sve bolji i bolji iz godine u godinu.

„Moje čestitke načelniku Ugljevika Vasiliju Pariću na sjajnoj organizaciji i vjerujem da ovaj sajam ima potencijal da postane sajam broj 1. u regiji. Preko 90 izdavača poljoprivrednih proizvoda a ove godine imamo i izložbu poljoprivrednih mašina što je pokazatelj da ovaj sajam u Ugljeviku ima svijetlu budućnost“ – poručio je predsjednik SDS.

Deseti jubilarni sajam otvorio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji se zahvalio svim gostima na dolasku.

„ Ovo je najveća privredna i turistička manifestacija koja se održava u našoj opštini, a Ugljevik je poznat voćarski kraj, zahvaljujući vrijednim domaćinima, njihovom radu, iskustvu i znanju, ali i klimatskim prilikama, jer u ovom kraju šljiva dospijeva nešto ranije u odnosu na druge krajeve.“ – kazao je Perić.

Sajmu su prisustvovali predsjednik SDS-a Mirko Šarović, narodni poslanik PDP-a u Skupštini Srpske Jelena Trivić, gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović i načelnik Lopara Rado Savić.

 

Sektor za
politiku i medije

Sekretarijat Srpske demokratske stranke (SDS)
Sektor za politiku i medije
Ulica Nikole Tesle 1b
78000 Banja Luka
Republika Srpska
Bosna i Hercegovina

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu