Sport     | 23.08.2021. 14:00 |

Starčević objavio spisak igrača za susrete s Irskom i Švedskom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u Trening centru NSBiH u Zenici u okviru kvalifikacija za Euro 2023. odigrati utakmice sa selekcijama Sjeverne Irske i Švedske.

Mečevi su na programu 3. i 7. septembra u 16.30 sati, a selektor Slobodan Starčević objavio je spisak igrača koje je pozvao za ove utakmice.

Na spisku su 24 igrača: Nikola Ćetković (Borac), Belmin Dizdarević (Sarajevo), Luka Kačavenda (Velež), Đorđe Milojević (Borac), Adrian Leon Barišić (Osijek, Hrvatska), Jovan Pavlović (Rudar Prijedor), Saša Marjanović (Gorica, Hrvatska), David Čolić (Leotar), Amar Dedić (Wolfsberger, Austrija), Nenad Nikić (Radnik), Luka Malić (Željezničar), Igor Savić (Zrinjski), Amar Begić (Borac), Andrej Đokanović (Sarajevo), Ivan Grgić (Široki Brijeg), Ivan Bašić (Zrinjski), Amar Tahrić (Radnik), Milan Savić (Čukarički, Srbija), Andrija Drljo (MTK, Mađarska), Enver Kulašin (Borac), Belmin Mešinović (Tuzla City), Anes Mašić (Zrinjski), Faris Zubanović (Velež) i Adi Alić (Sloboda).

Selektor Starčević ističe da se na spisku nalazi većina igrača koji su bili i na prethodnim okupljanjima u martu i junu, gdje su ostvarili dobre rezultate.

- Za razliku od prijašnjih spiskova, ovaj put je reprezentacija uglavnom sačinjena od igrača iz m:tel Premijer lige, jer mali broj igrača iz inostranstva igra na visokom nivou. Imamo kvalitet i nastojaćemo da stvorimo dobru atmosferu uoči susreta s kvalitetnim protivnicima, kakve su reprezentacije Republike Irske i Švedske. Svjesni te činjenice, uložićemo svoj maksimum da na najbolji način pripremimo ekipu i napravimo dobar model igre, koji će nam omogućiti ostvarenje dobrih rezultata - kazao je selektor.

Reprezentativci će se u Zenici okupiti 30. augusta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom