Bosna i Hercegovina     | 24.08.2021. 16:25 |

Britanski veleposlanik i gradonačelnik Brčkog o aktualnoj situaciji u Distriktu

FENA Saopćenje

BRČKO, 24. kolovoza (FENA) - Veleposlanik Velike Britanije u BiH Matthew Field boravio je u utorak u posjetu Brčko distriktu, gdje se u Gradskoj vijećnici sastao s gradonačelnikom Distrikta Esedom Kadrićem i predsjednikom Skupštine Distrikta Sinišom Milićem.

Razgovarali su o aktualnoj situaciji u Distriktu na političkom i ekonomsko planu, ali i o stanju u vezi s pandemijom.

Gradonačelnik je upoznao veleposlanika o značajnim projektima kao što je izgradnja autoputa, izgradnja novog mosta preko Save, kao i o projektu "Luke Brčko", značajnog za Distrikt i BiH.

U razgovoru je istaknuta i suradnja Vlade sa Studen & CO Holding GmbH, gdje se predviđa oko pola milijarde konvertibilnih maraka ulaganja u Distrikt, kao i nova zapošljavanja.

Veleposlanik Field izrazio je zadovoljstvo napretkom koji se u posljednje vrijeme ostvaruje u Distriktu i pohvalio pristup lokalnih vlasti da se ide u realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata kako vlastitim sredstvima tako i u suradnji sa različitim međunarodnim organizacijama.

Poseban fokus stavio je na mogućnosti unapređenja stanja u oblasti zdravstva, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu