Sport     | 24.08.2021. 18:32 |

Svjetska cliff diving elita doputovala u Mostar Titovim avionom

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. kolovoza (FENA) – Mostar će u subotu, po šesti put, biti domaćin natjecanja svjetskog prvenstva skakača i skakačica Red Bull Cliff Diving.

Na mostarski aerodrom danas je sletio luksuzni Douglas DC-6B, avion kojim je nekada diljem planete putovao nekadašnji predsjednik Jugoslavije. Letjelicom je u grad na Neretvi stiglo 13 skakača i 13 skakačica koji će ovih dana na Starom mostu ponovo demonstrirati svoje zadivljujuće umijeće i skokove od kojih zastaje dah, na trećoj ovogodišnjoj stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva, najavili su organizatori.

- Letjeti direktno za Mostar je bilo sjajno. Sjajan osjećaj, siđete s aviona, vidite taj most i znate: tu smo. Mostar uvijek zauzima veoma posebno mjesto u našim srcima. Ovdje smo dobrodošli kao nigdje drugo, tako da mislim da su svi sretni - izjavio je osmostruki prvak i branitelj titule Gary Hunt.

Aktualna prvakinja i vlasnica četiri naslova Rhiannan Iffland kazala je kako je sretna što se nakon dvije godine vratila u Mostar:

- Jako smo uzbuđeni zbog povratka i što ćemo ponovo skakati sa Starog mosta. Zaista je lijep osjećaj biti opet u Mostaru. Stigli smo jutros Douglasom DC-6. Kakav sjajan uvod u natjecanje.

Douglas DC-6B je od 1958. do 1975. godine služio kao predsjednički avion Josipa Broza Tita. Danas je ova letjelica ponos Red Bullove zračne flote Flying Bulls. Potpuno restauriran i luksuzno opremljen, avion je - prema mišljenju stručnjaka - u boljem stanju nego ikad i može ga se smatrati potpuno novim.

Natjecatelji i natjecateljice nemaju previše vremena za odmor, jer ih već sutra očekuje trening, a u četvrtak je na redu i prva serija natjecateljskih skokova. Zanimljivost ove godine je to da će se u prvoj seriji skakati direktno s luka Starog mosta, odajući tako počast višestoljetnoj tradiciji skokova u Mostaru.

Od druge serije skokova, koja je na rasporedu u petak, skakat će se s platforme visoke 27 metara za muškarce, odnosno 21 metar za žene. Finale počinje u 15 sati u subotu 28. kolovoza, kada su na rasporedu treća i četvrta serija. Finalne serije skokova bit će prenošene direktno putem Red Bull TV, priopćili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana