Sport     | 25.08.2021. 14:03 |

Mostar 4. rujna domaćin Europskog prvenstva u bodybuildingu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. kolovoza (FENA) - Mostar je 4. rujna domaćin Europskog prvenstva u bodybuildingu i fitnessu, a očekuje se dolazak stotinjak najboljih bodybuildera

Ovo je prvi put u povijesti da će grad na Neretvi biti domaćin jednog takvog europskog prvenstva.

Glavni krivac za održavanje ovog velikog sportskog događaja u našoj zemlji je Elma Škaljić iz bodybuilding kluba "Mo klub" iz Mostara, koja je pod zastavom BiH prvi put u povijesti u našu zemlju donijela svjetsko zlato u profesionalnom bodybuildingu i fitnessu.

- Ponosna sam što će Mostar i BiH biti domaćini jednog ovako bitnog sportskog natjecanja. Već sada smo spremni za najveći sportski događaj u BiH u 2021. godini. U sportsko rekreativnom centru 'Midhat Hujdur Hujka' 4. rujna očekujemo učešće stotinjak najboljih bodybuildera iz cijelog svijeta. Točan broj sudionika još se ne zna, jer se kandidati mogu prijavljivati sve do 8 sati na dan natjecanja-kazala je svjetska šampionka u profesionalnoj ligi i predsjednica IBFF Federacije za BiH Elma Škaljić.

Amatersko prvenstvo je za predstavnike iz Europe, a na profesionalnom natjecanju pravo sudjelovanja imaju sudionici iz cijelog svijeta. Europsko prvenstvo u bodybuildingu i fitnessu trebalo je biti održano prošle godine, ali je zbog koronavirusa prolongirano za 2021. godinu.

Amel Bajgorić, direktor natjecanja u bodybuildingu i fitnessu, ističe veliku potporu Sportskog saveza Grada Mostara i ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije.

- Imamo veliku podršku ovih institucija, a sigurno da su za to zaslužni Senad Kevelj, Rašid Hadžović, Salem Marić, Edin Mušić... Imamo i obećanja s drugih razina vlasti i nadamo se da neće ostati na tome, jer je ovo veliki sportski događaj. Nemamo svaki dan europsko prvenstvo u našoj zemlji i svi se moraju uključiti i dati svoju podršku. Mi predstavljamo ne samo Mostar nego cijelu BiH – kaže Bajgorić.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo