Bosna i Hercegovina     | 26.08.2021. 11:02 |

Rao: Pakistan čvrsto vjeruje da su prosperitet i uspjeh BiH ključ regionalnog mira i prosperiteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. augusta (FENA) - Nakon dvije divne godine koje su me umnogome obogatile, moj ambasadorski zadatak u Bosni i Hercegovini završava 30. augusta. Vrijeme je prošlo tako brzo. Ipak, uspomene koje nosim sa sobom, po završetku diplomatskog boravka u ovoj prekrasnoj zemlji, ostat će vječno u meni, napisao je pakistanski ambasador Muhammad Khalid Rao u svojoj oproštajnoj posjeti na kraju mandata u Bosni i Hercegovini.

- Dok se završava moj mandat u Bosni i Hercegovini, želio bih prenijeti svoju duboku zahvalnost vladi i narodu Bosne i Hercegovine na njihovoj podršci, ljubavi i naklonosti koji su moj boravak u ovoj zemlji učinili najposebnijim i najdražim dijelom mog života i karijere - naveo je ambasador. 

Dodao je da Pakistan izuzetno cijeni svoje odnose s Bosnom i Hercegovinom.

- Naše dvije bratske zemlje povezane su čvorom prijateljstva, historijom uzajamnog poštovanja i tradicijom da stoje jedna uz drugu kad god je to potrebno. Ova međusobna ljubav i naklonost čine ovaj odnos posebno bitnim za obje naše države - rekao je ambasador Khalid Rao. 

To međusobno poštovanje je bilo veoma evidentno tokom posjete tadašnjeg predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, gospodina Šefika Džaferovića i njegove delegacije Pakistanu u novembru 2020. Ova posjeta zaista je poslužila kao velika prekretnica u našim prijateljskim odnosima jer su obje zemlje ponovile svoju bezuslovnu podršku jedna drugoj, kad god je to potrebno.

Pakistan čvrsto vjeruje da su prosperitet i uspjeh suverene i nezavisne Bosne i Hercegovine zaista ključ regionalnog mira i prosperiteta. 

- Ne samo ja i moja supruga, već i moja djeca i njihove porodice koji su došli iz Londona, Islamabada i Sydneya posjetili su čitavu Bosnu i Hercegovinu i vratili se očarani ljepotom zemlje i ljudi.

Uvijek ću se sjećati saradnje koju sam ostvario sa međunarodnom diplomatskom zajednicom i sa državnim službenicima tokom obavljanja svojih dužnosti- rekao je Khalid Rao.

Što se tiče mog ličnog doživljaja, simfonije vodopada u Kravici i Jajcu, prekrasne vode rijeke Neretve, divne mostarske planine i veličanstveni sarajevski krajolik, ukrašen živahnim baščaršijskim žamorom, uvijek će me podsjećati na veličinu prekrasne Bosne i Hercegovine.

S ovim i mnogim drugim lijepim sjećanjima na Bosnu i Hercegovinu, opraštam se od ove veličanstvene zemlje. Možda neću biti fizički prisutan u Bosni i Hercegovini, ali ću i dalje ostati povezan ovom prekrasnom zemljom kroz neraskidivu vezu prijateljstva i naklonosti. U isto vrijeme, nastavit ću se moliti za prosperitet i uspjeh Bosne i Hercegovine, kao i za dalje jačanje bratskih odnosa između Pakistana i Bosne i Hercegovine. Neka zauvijek žive Pakistan i Bosna i Hercegovina! - zaključio je u svojoj oproštajnoj poruci pakistanski ambasador Muhammad Khalid Rao.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu