Bosna i Hercegovina     | 26.08.2021. 18:07 |

Vlada SBŽ-a izdvojila 550.000 KM za zdravstvene ustanove

FENA Saopćenje

TRAVNIK, 26. kolovoza (FENA) – Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) je na sjednici održanoj u četvrtak u Travniku izdvojila 550.000 konvertibilnih maraka za zdravstvene ustanove s područja SBŽ-a.

Tako je po 187.500 KM osigurano za Hrvatsku bolnicu "Dr. fra Mato Nikolić" i JU "Bolnica Travnik" za nabavku uređaja za magnetnu rezonancu. Sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata u JU Bolnica Travnik i JU Dom zdravlja Kiseljak također su osigurana na današnjoj sjednici Vlade SBŽ-a u iznosima od 40.000 i 35.000 KM.

Domu zdravlja Jajce Vlada ŽSB financirat će nabavku sanitetskog materijala u iznosu od 20.000 KM, u JU "Dom zdravlja" Novi Travnik nabavku i nadogradnju softvera za RTG aparat u iznosu od 6.000 KM. Za Bolnicu za plućne bolesti i TBC izdvojena su sredstva za nabavku RTG aparata u iznosu od 35.000 KM te 40.000 KM za nabavku ultrazvučnog aparata u Hrvatskoj bolnici "Dr. fra Mato Nikolić".

Ministar zdravstva SBŽ-a Anto Matić nakon sjednice je izjavio kako je ovo prva faza planirane pomoći zdravstvenim ustanovama u SBŽ-u.

"Na to smo se obvezali početkom godine i ovaj proces ćemo nastaviti i u idućoj godini. Cilj nam je kontinuirano pomoći ovom sektoru i poboljšati usluge u svim zdravstvenim ustanovama", izjavio je Matić.

Inače, početkom travnja potpisan je kolektivni ugovor sa sindikatima radnika u zdravstvu koji se primjenjuje od srpnja. Novim ugovorom na godišnjoj razini izdvaja se oko 2,5 milijuna KM više za radnike u zdravstvu. Ovim uvećanjem, plaća svim radnicima povećana je u prosjeku između 50 i 60 KM.

U nastavku sjednice Vlada SBŽ-a raspravljala je o Informaciji o stanju, kretanju i projekciji prihoda županijskog proračuna za proteklo razdoblje.

"U prvih sedam mjeseci ove godine ukupni prihodi u SBŽ-u su za oko 15 milijuna veći u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, ali oko 6 milijuna KM manji u odnosu na plan. Nastavili se ovakav trend, uz sredstva od MMF-a koja su već ranije planirana na razini Federacije BiH, Proračun SBŽ-a će se moći realizirati u svim stavkama. U trećem kvartalu planirana je raspodjela sredstava po ranije raspisanim javnim pozivima", naglasila je na današnjoj sjednici ministrica financija Mirjana Plavčić, priopćeno je iz Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo