Kultura     | 27.08.2021. 11:34 |

Ajla Gežo autorica Naj fotke 27. Sarajevo Film Festivala

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. augusta (FENA) - Ljubitelji filma su i ove godine mogli biti dio Sarajevo Film Festivala fotografišući festivalske trenutke te tako učestvovati u nagradnoj igri "Naj fotka". Ove godine nagradu je osvojila Ajla Gežo.

Glavni sponzor 27. Sarajevo Film Festivala UniCredit Bank nagradio ju je sa Fuji Instax Square SQ1 fotoaparatom.

Fotografija na kojoj je Ajlin sin Adi, na Festivalskom trgu ispred Narodnog pozorišta, nastala je kao uspomena na Adijev drugi Sarajevo Film Festival.

- Posjećujem festival više od 20 godina i sjećam se svojih prvih projekcija u otvorenom kinu Metalac i Narodnom pozorištu. Bilo je lijepo vratiti se u kino ove godine i pogledati projekciju sa prijateljima, te uživati u mnogobrojnim dešavanjima u gradu koja prate sam festival. Za mene je to jedan od najljepših doživljaja u Sarajevu. Nadam se da će festival živjeti još niz godina, uz podršku kompanija i ljudi koji prepoznaju njegov značaj za naš grad i da ću Adiju prenijeti ljubav prema filmu i tradiciju posjećivanja festivala - izjavila je dobitnica nagrade Ajla Gežo.

Svi sudionici ove kreativne nagradne igre bili su u prilici fotografijom ovjekovječiti najljepše momente i festivalsku atmosferu, bilo da je riječ o dešavanjima na Festivalskom trgu, svečanom trenutku s Crvenog tepiha, iz Ljetnog kina Coca-Cola ili s neke druge festivalske lokacije, te poseban festivalski doživljaj sačuvati od zaborava.

UniCredit Bank i Sarajevo Film Festival čestitaju sretnoj dobitnici i zahvaljuju se na učešću, saopćeno je iz SFF-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana