Stranačke aktivnosti     | 27.08.2021. 11:58 |

Saopćenje za javnost DNS-a

FENA Saopćenje

 

Vlasti Republike Srpske ne prestaju da se u lice rugaju napaćenim i obespravljenim građanima Republike Srpske.

Takva je i posljednja najava premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da će od septembra penzije biti uvećane za čitava dva odsto. Pa će tako penzioneri sa najnižom penzijom u Republici Srpskoj, koja iznosi 201 KM, dobiti povećanje od četiri marke. Penzioneri sa prosječnom penzijom od 405 KM dobiće povećanje od 8,10 KM, taman da kupe litar mlijeka, školjku jaja i litar ulja. Najmanje povećanje dobiće oni sa najmanjim penzijama, a najveće sa najvećim penzijama što je totalno apsurdno, dok u međuvremenu cijene osnovnih životnih namirnica vrtoglavo rastu.

Više je nego indikativno da se najavljuje povećanje penzija upravo kada su stigla sredstva od MMF-a jer ova vlast ne zna ništa drugo osim da uzima kredite i zadužuje se.

Penzije u Republici Srpskoj su sramota i uvrijeda za sve građane koji su godinama i decenijama marljivo radili i stvarali da bi pod stare dane bili dovedeni na prosjački štap.

Iako se vlasti Srpske slavodobitno hvale ovim nakaradnim povećanjem, podsjećam ih da su penzije u Republici Srpskoj među najnižim u Evropi.

Pita li se premijer Višković kako će penzioneri preživjeti sa famoznim povećanjem i kako će pregurati mjesec i šta ima ostaje kad plate sve račune, kupe namirnice i lijekove. Vaše ponižavanje i nebriga o najstarijoj populaciji u Republici Srpskoj više nikog i ne iznenađuje jer se prema penzionerima ponašate kao da su penzije vaša milostinja a ne stečeno pravo.

Poslanik DNS u NS RS
Aleksandar Glavaš

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana