Korona virus

U Kantonu Sarajevo jučer dato 2.515 doza vakcina, i danas u Zetri vakcinacija

Saopćenje, Ilustracija/Foto:Arhiva

SARAJEVO, 28.augusta (FENA) - U Kantonu Sarajevo u toku proteklog dana, ukupno je aplicirano 2.515 doza vakcina, i to na Zetri 1.521, te 994 na novootvorenim vakcinalnim punktovima u domovima zdravlja Vogošća, Ilijaš, Hadžići, Trnovo i Ilidža.

I danas se u Zetri nastavljaju "Dani otvorenih vrata", u okviru kojih je omogućen pristup vakcinaciji svim građanima Kantona Sarajevo iznad 18 godina, bez prethodnih najava.

Također je i na svim vakcinalnim punktovima u pomenutim općina omogućeno vakcinisanje stanovnicima ovih lokalnih zajednica, iznad 18 godina, bez prethodne najave.

- Građani moraju doći na revakcinaciju na onaj punkt na kojem su primili prvu dozu -  naglašavaju iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

 Iz ovog ministarstva i dalje upućuju poziv i apeluju na građane da se vakcinišu, jer samo tako čuvaju sebe, ali i sve druge oko sebe.

Zajedno sa zdravstvenim ustanovama Ministarstvo zdravstva KS zahvaljuje građanima na saradnji, uz molbu da nastave sa poštivanjem svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(FENA) B.D.