Kultura     | 28.08.2021. 11:48 |

'No Borders Orchestra' na koncertu u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. augusta (FENA) - U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu sinoć je upriličen koncert "No Borders Orchestra" kada je na dva sata ispunio ton klasične i savremene muzike, pun energije, šarma i utisaka.

No Borders Orchestra je simfonijski orkestar koji čine profesionalni muzičari iz svih država bivše Jugoslavije, koji svojim koncertima žele promovirati ideale pomirenja i kreativne saradnje. Prevazići nacionalne razlike radi općeg dobra i ujediniti ljude s prostora Balkana.

Sarajevska publika je slušala kompozicije: Johna Adamsa, Maxa Richtera, Richarda Straussa i hrvatskog kompozitora Ivana Božičevića.

- Samim nazivom turneje želimo poručiti da normalnost koju smo živjeli prije pandemije nije bila normalna i da ne bismo trebali težiti povratku u takav svijet. Živimo u vremenu ekološke katastrofe, velikih socijalnih razlika, hiperprodukcije i hiperkonzumerizma i potrebna nam je promjena na bolje - kazao je dirigent i umjetnički direktor ansambla Premil Petrović.

"No Borders Orchestra" nakon koncerata u Rijeci, Zagrebu i Sarajevu nastavit će ka Novom Sadu, Mariboru i Novoj Gorici u okviru turneje "No Return to Normality".

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta