Kultura     | 28.08.2021. 12:51 |

Pobjednici i 33 priče o ljubavi zatvaraju 22. izdanje MFF- a

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 28. kolovoza (FENA) – Mediteran Film Festival (MFF) bit će zatvoren večeras dodjelom nagrada i projekcijom dokumentarnog kolaža "Ljubav oko nas", autorskog para Anđele i Davora Rostuhar.

O najboljima odlučit će međunarodni žiri u dvije kategorije. Grand Prix će dodijeliti žiri u sastavu Tiha Gudac, Dafne Jemeršić i Srđan Šarenac, dok će MFF Best Short izabrati Vuk Perović, Aleta Rajić i Luke Grigg. Treću nagradu tradicionalno svojim glasovima dodjeljuje publika, priopćeno je s MFF-a.

Film "Ljubav oko nas" donosi 33 priče o ljubavi koje predstavljaju uzbudljiv kolaž subjektivnih iskaza ljudi koji dolaze iz različitih geografskih, ekonomskih i političkih konteksta i prati sve faze njihovih odnosa, od trenutka kad su se upoznali ili imali prvi spoj, preko odluke da se vjenčaju ili zajedno usele te njihovih kasnijih borbi i izazova pa sve do sadašnjeg trenutka.

Na ceremoniji zatvaranja, koja počinje u 21 sat, bit će prikazan i film iz MFF radionice, koji su posljednjih tjedana pod vodstvom Lucy Eagleson u Širokom Brijegu snimili mladi polaznici ovih radionica zajedno s kolegama, filmašima iz Amerike.

Filmske projekcije su u subotu na rasporedu od 17 sati kada se prikazuju dokumentarci iz konkurencije "Prije nego umrem", španjolskog redatelja Ikera Esteriberlanada, i "Nema ljutnje" Arthura Abramova iz Izraaela.

Od 19 sati na programu su i "Mutha i smrt Ha-Ma-Gukua" španjolskog redatelja Daniela Suberviole i "Noćni leptir" redateljice Roxanne Gaucherand iz Francuske.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu