Bosna i Hercegovina     | 28.08.2021. 14:26 |

Zbog izazivanja opće opasnosti zatražen pritvor za N.K.

FENA Saopćenje

BRČKO, 28. kolovoza (FENA) - Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH predložilo je sudu određivanje pritvora za N. K. (21), osumnjičenog za izazivanje opće opasnosti u Brčkom podmetanjem požara na jednom automobilu i bacanjem eksplozivne naprave na ugostiteljski objekt "Dos Manos".

Pritvor za osumnjičenog predložen je zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo i utjecajem na svjedoke ometati kazneni postupak.

U sljedeća 24 sata sud bi trebao donijeti odluku po ovom prijedlogu, dok u međuvremenu Tužiteljstvo i Policija Distrikta intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za produženo kazneno djelo izazivanja opće opasnosti, navodi se u priopćenju Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

Maloljetniku za kojeg se sumnja da je sudjelovao u izvršenju ovog kaznenog djela, sud je u petak na prijedlog Tužiteljstva izrekao mjere zabrane napuštanja boravišta i putovanja, te zapovijed povremenog javljanja državnom organu.

Tužiteljstvo Distrikta otvorilo je istragu protiv N.K. zbog sumnje da je u dva navrata angažirao maloljetnu osobu radi izazivanje opće opasnost za imovinu većeg obima u ovom gradu.

Sumnja se da je na njegovo traženje, maloljetnik koji mu je dugovao novac, najprije podmetnuo požar na automobilu Audi A6, a onda da je aktivirao eksplozivnu napravu bacajući je u unutrašnjost vanjskog dijela bašte ugostiteljskog objekta "Dos Manos" u Brčkom.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo