Sport     | 29.08.2021. 10:29 |

Dio reprezentacije BiH otputovao u Francusku, Petev pozvao Sušića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. augusta (FENA) - Stručni štab nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine, reprezentativci Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović, kao i delegacija NSBiH jutros su otputovali u Strasbourg gdje će se u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru reprezentacija BiH sastati s Francuskom.

- Očekujem da sutra na treningu imamo sve igrače - kazao je selektor Petev, koji je naknadno pozvao Matea Sušića umjesto Jusufa Gazibegovića koji ima bakterijsku infekciju i narednih desetak dana neće moći trenirati.

- Pred nama je važan period, dvije kvalifikacione i prijateljska utakmica tako da moramo biti motivisani da ih odigramo dobro. Zadovoljan sam u kakvoj su formi većina naših igrača, uz ambicije koje imamo vjerujem da ćemo u predstojećim susretima ostvariti i rezultatski napredak - dodao je selektor.

Mateo Sušić je član CFR Cluj, a za A reprezentaciju je do sada upisao pet nastupa.

Nogometaši BiH 1. septembra gostuju selekciji Francuske. Tri dana kasnije u Zenici u prijateljskoj utakmici dočekuju reprezentaciju Kuvajta, dok 7. septembra u kvalifikacijskom meču, također u Zenici igraju protiv Kazahstana.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom