Stranačke aktivnosti     | 29.08.2021. 10:47 |

Saopćenje za javnost DNS

FENA Saopćenje

Nešić: Dodik na sastanku ugrozio položaj Republike Srpske 

Dao sam pristanak Miloradu Dodiku za odlazak na sastanak sa Erdoganom jer mislim da nijedan srpski političar nema luksuz da odbija da se viđa sa svjetskim državnicima ali ima obavezu da na tim sastancima odbrani nacionalni interes i donese nešto svom narodu. 

Nažalost, ono što se moglo čuti nakon sastanka sa Erdoganom od srpskog člana Predsjedništva BiH nema nikakve veze sa zaključcima i dogovorima političkih partija u Narodnoj Skupštini Republike Srpske. Sa čim ima veze očigledno ne znaju ni predstavnici SNSD koji nevješto pokušavaju da ga odbrane. 

Nisu se srpske stranke dogovorile oko bilo kakvog Dejtona 2. Mi smo se okupili oko kršenja Dejtonskog sporazuma, jedine garancije postojanja Republike Srpske koju imamo, i jedine garancije mira u BiH, koju je narod stekao polaganjem svojih života. 

Bilo kakva inicijativa mora podrazumjevati jači autoritet srpskog naroda i volju međunarodne zajednice da kao narod dobijemo više prava nego što imamo. Da li bilo ko iz SNSD vjeruje da nakon 15 godina u kojima se nije učinilo baš ništa za jačanje prava srpskog naroda u posljednjoj godini vlasti imaju kapacitet za tako nešto? Nemate gospodo, imate posljednju godinu vlasti. I za sve nas je bolje da ne pokušavate sebi da smislite pojas za spasavanje, kopernikanske obrte koji podrazumevaju avanture kojima srpski narod može izgubiti mnogo dok vi pokušavate da dobijete još koju godinu vlasti.

Razumite, nema znaka jednakosti između srpskog nacionalnog interesa i SNSD. Vas odlazak sa vlasti neće oslabiti srpski narod promjenama koje dolaze. Naprotiv, osnažiće svoj kapacitet da odbrani sebe u BiH. I znajte, od prvog dana mi ćemo oko toga iskreno okupljati sve političke snage i biti pošteni prema dogovorima. To što ćete tada njima prisustvovati iz opozicionih klupa i za vas i za narod može biti samo dobro. 

BiH ima ekonomske, socijalne, demografske probleme, ali imaju ih i sve ostale države. Ali tri ključna problema nama niko sem BiH- ti problemi su. Bakir, Dodik i Čović. Te probleme riješiće narodi na sljedećim izborima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo