Kultura     | 30.08.2021. 09:10 |

Ivančević: Apelujem na vlasti u BiH da shvate koliko je pozorišna umjetnost važna

FENA Nermina Omerbegović

JAJCE, 30. augusta (FENA) - Ne znam koje riječi da upotrijebim kako bih ljudima probudila svijest koliko je značajno imati ne jedan nego više pozorišnih festivala u Bosni i Hercegovini. Jer je to zaista jedno mjesto gdje se mi svi skupljamo, razmjenjujemo iskustva, gledamo jedni druge. I sabiramo šta smo uradili u protekloj sezoni, i gdje idemo i gdje treba da idemo - kazala je glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta Jazavac Banja Luka Nataša Ivančević govoreći o značaju Pozorišnih/Kazališnih igara Bosne i Hercegovine Jajce.

Nataša Ivančević govoreći za Fenu kazala je da želi da Pozorišne igre potraju.

- Znam da se grad Jajce jako trudi da održi ovaj Festival, ali bih apelovala i na vlasti Bosne i Hercegovine da obrate pažnju malo više na pozorišnu umjetnost i shvate koliko je pozorišna umjetnost važna - podvukla je Ivančević.

Ona je također ovom prilikom navela kako bi bila divna ideja da se u Jajcu koje je jako zanimljiv grad napravi neka ambijentalna pozorišna predstava.

- Predstava u kojoj bi učestvovali mladi ljudi sa akademija npr. Sarajeva, Banja Luke, pa bi Jajce imalo neki svoj proizvod i na neki način bi zaokružilo pozorišni život u Jajcu - ocijenila je Ivančević.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo