Kultura     | 30.08.2021. 13:01 |

Narodno pozorište Mostar najavilo novu kazališnu sezonu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. kolovoza (FENA) - Narodno pozorište u Mostaru (NPM) započinje novu kazališnu 2021./2022. sezonu gustim rasporedom i uzbudljivim nastupima, pa tako u četvrtak, 2. rujna ansambl NPM-a putuje u Jajce gdje će na jubilarnim 40. kazališnim/pozorišnim igrama BiH nastupiti s predstavom „Novo normalno show“.

Autor i redatelj predstave je Ivan Leo Lemo, a u predstavi igraju: Emir Sejfić, Ajla Hamzić, Emir Spahić, Vedran Vilogorac te članice plesnog studija „Mo Stars“.

Nakon toga u utorak, 7. rujna nastupaju u JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo s komedijom „Ne igraj na Engleze“ autora Vladimira Đurđevića i redatelja Emira Spahića. U predstavi igraju: Emir Sejfić, Ivan Skoko i Emir Spahić.

Publika će tu predstavu moći pogledati i na velikoj sceni NPM-a u srijedu, 15. rujna s početkom u 20 sati u okviru projekta Open City Mostar, kojeg organizira Mostar Rock škola – Muzičkog centra Pavarotti u partnerstvu s Gradom Mostarom, a koji podržava Europska unija u Bosni i Hercegovini.

Ulaz na predstavu je besplatan, uz obvezno prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni NPM-a.

U programu Festivala glumca BiH u Konjicu 13. rujna bit će izvedena predstava "Ajmo na fuka", autora i redatelja Dragana Komadine, a nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. U predstavi igraju Saša Oručević i Robert Pehar.

Ista predstava bit će izvedena 18. rujna na sceni HNK-a Mostar također u okviru projekta Open City Mostar.

NPM gostovat će i u Zenici 18. rujna na XX. festivalu bh. drame s višestruko nagrađivanom predstavom „Identitluk”. Radi se o autorskom projektu ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a nastala je u koprodukciji NP Mostar, HNK Mostar i SIU Mostar.

Za kraj rujna najavljena je premijera predstave „Heroj nacije“ autora Ivana Lalića, u režiji Gorana Damjanca te Međunarodni festival komedije „Mostarska liska“.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta