Svijet     | 30.08.2021. 14:39 |

Peskov: Prerano je nagađati o promjeni stava Rusije prema talibanima

FENA Internet

MOSKVA, 30. augusta (FENA) - Pitanje o promjeni stava Rusije prema talibanskom pokretu  preuranjeno je. Ostaje za vidjeti kako će izgledati njihovi prvi koraci i kakvo će vodstvo formirati, rekao je danas medijima glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

- Postavljanje ovog pitanja za sada je prerano. Znate da su predsjednik Vladimir Putin i Ministarstvo vanjskih poslova već rekli da će radije sačekati i vidjeti prve korake koje će poduzeti čelništvo koje tek treba da bude formirano u Afganistanu. Sjetimo se da to još nije dovršeno - rekao je Peskov, prenosi TASS. 

On je naglasio da je trenutno u toku složena faza koja uključuje završetak evakuacije stranaca i Afganistanaca koji su odlučili napustiti zemlju, i to je jedan veoma opasan proces.

- U svemu tome imamo i prisutnost terorističkih skupina i elemenata na teritoriji Afganistana. Vrlo je važno vidjeti kakvi će biti prvi koraci talibana u upravljanju Afganistanom. Zaključci se mogu donijeti nakon toga – kazao je Dmitrij Peskov.

Talibanski pokret je zabranjen u Rusiji, napominje TASS.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom