Bosna i Hercegovina     | 31.08.2021. 14:23 |

KS - Privremene izmjene saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu izmjenu režima saobraćaja u ulicama Branilaca Sarajeva i Kulovića, 2., 4. i 5. septembra ove godine, radi priprema i izvođenja teatraske predstave na Trgu "Susan Sontag".

Tim povodom, 2. i 5. septembra bit će dozvoljen ulazak i parkiranje teretnog vozila-kamiona u ulici Kulovića, u desnoj saobraćajnoj traci (posmatrano u smjeru jug-sjever), neposredno uz Trg "Susan Sontag", u trajanju od tri sata, radi istovara i utovara opreme i rekvizita za generalnu probu i odigravanje predstave.

U subotu 4. septembra, od 16 do 20 sati, na snazi će biti potpuna obustava saobraćaja u ulici Branilaca Sarajeva na dijelu od raskrsnice sa ulicom Ćemaluša do raskrsnice sa ulicom Radićeva te u ulici Kulovića na dijelu od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita.

- U tom terminu vozila, parkirana na potezu od ulice Ćemaluša do ulice Kulovića, bit će izmještena na drugi parking prostor uz pomoć redara i pauk Službe KJKP "Rad", o tome će redari obavijestiti vlasnike vozila. Regulaciju toka saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja vršit će redari organizatora, uz asistenciju pripanika MUP-a KS.

Također 1. septembra ove godine, zbog obilježavanja 29. godišnice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH na snazi će biti privremana izmjena saobraćaja u terminu od 17 do 21 sati, u ulici Širokac, neposredno uz Šehidsko mezarje Kovači. Vozila iz pravca naselja Vratnik, na raskrsnici ulica Vratnik-Mejdan-Širokac bit će usmjerena prema ulici Jekovac - saopćila je Služba za protokol i press KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom