Bosna i Hercegovina     | 31.08.2021. 14:08 |

Lendo: Svakom građaninu ponuditi vakcinu koju želi

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo kazao je da se svakom građaninu treba ponuditi vakcina koju želi kako bi BiH dosegla brojke kao u evropskim zemljama.

To je kazao nakon sastanka organiziranog s ciljem definiranja zajedničkih aktivnosti i mjera u vezi s epidemiološkom situacijom izazvanom pandemijom koronavirusa i imunizacijom stanovništva FBiH.

Lendo je kazao da u tom kantonu prate mjere koje je preporučila Vlada FBiH, ali i da dodatnom mjerama pokušavaju spriječiti daljnju zarazu koronavirusom.

Naglasio je da su među prvima u BiH osmislili sistem vakcinacije te da su već vakcinisali veći dio stanovništva te radnike u većim kolektivima.

Lendo je naglasio da će u narednoj školskoj godini sva djeca i studenti pohađati nastavu, kako bi djeci vratili osjećaj socijalizacije.

Također je dodao da će organizirati i mobilne timove za vakcinaciju, koji bi obilazili okolna sela u tom kantonu u kojima živi i po 1.000 stanovnika.

Na sastanak su bili pozvano zamjenici premijera FBiH, federalni ministar zdravstva, direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH, premijeri i ministri zdravstva deset kantona te direktori kantonalnih zavoda za javno zdravstvo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta