Stranačke aktivnosti     | 31.08.2021. 14:47 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjednik Čović na otvorenju Dječjeg vrtića „Sestra Nada“ u Livnu

 

U Livnu je danas otvorena nova ustanova za predškolski odgoj i obrazovanje, dječji vrtić „ Sestra Nada“. Na svečanosti otvorenja nazočni su bili i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović te predsjedateljica Zastupničkog doma PS BiH Borjana Krišto.

Predsjednik Čović je u obraćanju nazočnima kazao: “Želim da ova djeca kroz vrtić dobiju ono što zaslužuju u ranoj mladosti kao i to da njihovi roditelji otvaranjem vrtića dobiju ohrabrenje. Zajedno imamo jednu sreću da sve one koji će izrastati u ovoj ustanovi predvodimo u narednim godinama za dobro svakog čovjeka. Gledajući sve ove mališane danas, mi ćemo svoje političko djelovanje staviti u funkciju najmlađih što će biti dobar put ka stvaranju dobrog ambijenta i ovdje u Livnu, ali i diljem Bosne i Hercegovine gdje se može živjeti po mjeri čovjeka“, kazao je predsjednik Čović te izrazio zadovoljstvo da je mogao biti dio današnjeg projekta otvorenja vrtića u Livnu.

 

Sve nazočne u ime Grada Livna pozdravio je gradonačelnik Darko Čondrić. Kazao je

da vjeruje da je cilj današnjeg okupljanja s nadom i vjerom otvoriti vrata jedne ustanove čiji je primarni zadatak odgoj, briga i čuvanje djece. Istaknuo je da će polaznici vrtića upravo tu stjecati iskustva za izgradnju samopouzdanja, tolerancije i velikodušnosti. „Kao Gradonačelnik Livna ističem jedan od prioriteta rješavanje kapaciteta vrtića u našem gradu. Potreba je izgradnja dječjeg vrtića s većim kapacitetom i u budućnosti trebamo nastojati to i realizirati. Već ova godina bit će na neki način lakša u odnosu na prethodnu upravo otvaranjem vrtića „Sestra Nada“, kazao je gradonačelnik Čondrić.

 

Osnivač vrtića „Sestra Nada“ je Družba sestara milosrdnica Svetog Vinka Paulskog.

U ime sestara nazočne je pozdravila te im zahvalila provincijalna poglavarica s. Julijana Djaković te ravnateljica vrtića s. Marija Dijana Andrić. Nazočnima se pozdravnim govorom obratila i ministrica znanosti, prosvjete, kulture i športa u Vladi Hercegbosanske županije Gordana Nakić, a u ime roditelja obratio se član Upravnog vijeća vrtića Slaven Niče. Ovu odgojnu ustanovu u ovoj predškolskoj godini pohađat

će 45 djece.

Svečanost otvorenja upotpunjena je glazbenim nastupima Petre Čondrić i Marka i Ante Džeko. Nasumičnim izvlačenjem kartica s imenima polaznika vrtića odabrano je svoje djece kojima je pripalo zadovoljstvo da na simboličan način rezanjem vrpce otvore vrata vrtića. Prostorije vrtića blagoslovio je livanjski župnik Fra Vinko Sičaja.

 

HDZ BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom