Bosna i Hercegovina     | 31.08.2021. 15:25 |

Zvizdić razgovarao s ambasadoricom Njemačke u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas s ambasadoricom Njemačke u BiH Margretom Uebber o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, sa posebnim fokusom na EU integracije, investicije, vladavinu prava i regionalnu saradnju.

Saglasili su se da su odnosi dvije zemlje dobri i prijateljski i da je i u narednom periodu potrebno podsticati saradnju u svim segmentima.

Zvizdić je posebno zahvalio na dosadašnjoj prijateljskoj, iskrenoj i izuzetno korisnoj podršci Bosni i Hercegovini na putu EU integracija, izgradnji infrastrukture i ekonomskom razvoju, te posebno naglasio ključnu ulogu njemačke kancelarke Angele Merkel na pokretanju Berlinskog procesa i njemačko-britanske inicijative koja je unaprijedila saradnju država zapadnog Balkana i dala novi zamah evropskim integracijama BiH.

Ambasadorica Uebber je istakla da Njemačka želi da se Bosna i Hercegovina integriše u euroatlantske strukture i naglasila da je na tom putu Njemačka bila i ostala iskren prijatelj našoj zemlji.

Zvizdić i Uebber su se saglasili da su blokade institucija u BiH kontraproduktivne, te da treba što prije nastaviti reformske procese i aktivnosti na realizaciji prioriteta iz Mišljenja EU za BiH kako bi se postigao napredak, unaprijedila sigurnost i ekonomija, a institucije BiH se ponovo posvetile aktivnostima na evropskom putu i ekonomskom razvoju, saopćeno je iz PSBiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta