Bosna i Hercegovina     | 31.08.2021. 15:42 |

Ministrica Đapo razgovarala s ambasadorom Egipta Sorourom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. augusta (FENA) - Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo danas je, u prostorijama ovog ministarstva u Sarajevu, s ambasadorom Arapske Republike Egipat Yasserom Abdelrahmanom Ali Sorourom razgovarala o načinu unapređenja saradnje Bosne i Hercegovine i Egipta u oblasti turizma.

Ambasador Sorour i ministrica Đapo su razgovarali o velikim potencijalima  Bosne i Hercegovine obzirom na prirodna bogatstva, rijeke i planine, što za  turiste iz Egipta predstavlja ogroman izazov.

Sorour je naglasio da veliki problem za egipatske turiste predstavlja dužina izdavanja viza od tri sedmice, te predložio da Federalno ministarstvo okoliša i turizma uloži napore u tom cilju, kako bi  institucije Bosne i Hercegovine smanjile vremenski period u toku kojeg je potrebno izdavanje vize, te razmotrile mogućnost ukidanja plaćanja viza za djecu do 18 godina.

Ministrica Đapo i ambasador Sorour su se složili da je potrebno brže uvezivanje institucija, turističkih kompanija i turističkih zajednica, koje bi rezultiralo u većoj razmjeni turista između dvije zemlje, posebno nakon pandemije koja je negativno uticala na ovaj značajan resor, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, a prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta