Bosna i Hercegovina     | 01.09.2021. 12:03 |

Brčko: Milić dočekao mališane u novootvorenom vrtiću

FENA Saopćenje

BRČKO, 1. rujna (FENA) - Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić u srijedu je dočekao mališane u novootvorenom vrtiću u naselju Ilićka u Brčkom.

"Došao sam mališanima poželjeti sretan polazak u vrtić i osobno se uvjeriti da sve funkcionira kako treba jer smo na ovaj objekt dugo i s nestrpljenjem čekali. Ono što sam vidio je da je objekt zaista reprezentativan i da je urađen po najvišim standardima. Siguran sam da će djeca imati najbolje uvjete za igru, druženje i druge sadržaje predviđene programom predškolskog odgoja", rekao je tom prigodom Milić.

Istaknuo je da postoji najava da će objekt svečano otvoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te da će objekt, pored službenog naziva Javna ustanova "Naša djeca", nositi i naziv "Beograd" u znak zahvalnosti Vladi Srbije na doniranih milijun maraka za izgradnju ovog vrtića.

"U tom smislu je ispred Brčko distrikta upućeno i pozivno pismo predsjedniku Srbije. Za nas je to iznimno bitan događaj, ali isto tako je važno da je vrtić jutros primio prvu djecu i da je službeno počeo s radom", istaknuo je Milić.

Dodao je da je dobra vijest i to da je od ove godine počelo subvencioniranje boravka djece koja pohađaju privatne vrtiće.

Ravnateljica Javne ustanove vrtića "Naša djeca" Jasna Jovičić istaknula je da je to peti objekt ove ustanove, da je rađen po suvremenim standardima i opremljen za boravak djece s poteškoćama u razvoju.

Napomenula je da je objekt kapaciteta 80 mjesta, te da je nekoliko djece prebačeno u ovaj vrtić iz drugih objekata na zahtjev roditelja.

"U objektu na Ilićki imamo četiri skupine - dvije jasličke i dvije vrtićke skupine. Centralna kuhinja nam je ovdje i ona je počela s radom od prošlog tjedna", rekla je Jovičić, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'