Bosna i Hercegovina     | 01.09.2021. 13:28 |

Zavod za javno zdravstvo FBiH i CK FBiH potpisali Sporazum o suradnji (VIDEO)

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 1. septembra (FENA) - Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine i Crveni križ/krst FBiH potpisali su danas Sporazum kojim je formalizovana i dosadašnja uspješna suradnja dviju institucija u vrijeme pandemije COVID-a 19.

Sporazum nalaže nastavak suradnje, između ostalog, partnerstvo u organizaciji procesa masovne imunizacije stanovništva u FBiH protiv COVID-a 19. Predstavlja plan rada za suradnju navedenih dviju institucija i zajednički rad gdje god i kad god je moguće, inicijative i aktivnosti u oblasti masovnog imuniziranja, međusobnu suradnju s ciljem zaštite zdravlja u kriznim situacijama.  

Jedan od potpisnika, generalni sekretar Crvenog križa FBiH Namik Hodžić, kazao je novinarima da će ta organizacija pomoći Zavodu u administrativnom dijelu procesa imunizacije, kao i stanovništvu, naročito onom koje živi daleko od vakcinalnih mjesta, te i u drugim odgovarajućim aktivnostima.

Aktivnosti na punktovima podrazumijevaju pomoć u održavanju higijensko-epidemioloških mjera, pomoć pri dolasku posebno starijih i slabije pokretnih osoba, kao i pri identifikaciji građana po dolasku na vakcinaciju. Moguć je i transport starijih i slabije pokretnih osoba, ranjivih kategorija.

Hodžić podsjeća da Crveni križ i otprije, od početka pandemije, surađuje sa Zavodom i na osnovu današnjeg sporazuma, stavlja kapacitete s ciljem podrške organizaciji procesa masovne imunizacije. Pozvao je stanovništvo da se vakciniše protiv COVID-a.     

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za javno zdravstvo FBiH Siniša Skočibušić je kao jedan od potpisnika također izjavio da formalizacija Sporazuma znači nastavak uspješne suradnje dviju institucija.

Zavod će nastaviti aktivnosti na unapređenju mehanizama saradnje sa Crvenim križom Federacije BiH i s uključivanjem te organizacije u mehanizme kreiranja i razvoja ideja unapređenja zaštite zdravlja građana Federacije BiH.

Pogledajte https://fena.ba/video/6401

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/12cnhytmPIV4NeB-XZq5wC_qs6R_FhxND?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu