Bosna i Hercegovina     | 01.09.2021. 14:29 |

Određen jednomjesečni pritvor službeniku Vlade Distrikta

FENA Saopćenje

BRČKO, 1. rujna (FENA) - Na prijedlog Tužiteljstva Brčko distrikta BiH, Osnovni sud u Brčkom odredio je pritvor službeniku Vlade Distrikta V.B. (50) osumnjičenom za primanje dara ili drugih oblika koristi u vezi s obavljanjem službene dužnosti.

Tužiteljstvo Distrikta otvorilo je istragu protiv V.B. zbog sumnje da je tijekom ove godine u više navrata od osoba koja se bave prodajom drvnih sortimenata zahtijevao novac da bi obavio službene dužnosti.

Sumnja sa da je od većeg broja osoba tražio novac uz zahtjev da posreduje u prodaji, a ako to ne bi prihvatili, odbijao je izaći na lice mjesta radi sačinjavanja dokumentacije o otpremi, te im prijetio obustavom sječe šume. On je prije dva dana uhićen u mjestu Brka kod Brčkog kada je, da bi izvršio premjeravanje i otpremu posječenih drvnih sortimenata, od B. M. primio traženi novčani iznos od 600 KM.

Nakon što je jučer predan postupajućem tužitelju, V.B. je ispitan u svojstvu osumnjičenog, a zbog opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak, Tužiteljstvo je predložilo sudu da mu odredi pritvor. Prihvativiši taj prijedlog, sud je donio rješenje o pritvaranju osumnjičenog na period od jednog mjeseca. Iako se osumnjičeni može žaliti Apelacijskom sudu Distrikta, žalba na rješenja o pritvoru ne zadržava njegovo izvršenje.

Tužilaštvo i Policija Distrikta s druge strane intenzivno nastavljaju prikupljanje dokaza za produženo kazneno djelo primanje dara i drugih oblika koristi (iz člana 374 stav (1) Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH) s propisanom kaznom zatvora od jedne do deset godina.

Dokazivanje kaznenih djela korupcije u lokalnim javnim službama i strogo kažnjavanje njihovih počinitelja među najvećim je prioritetima u radu Tužiteljstva i Policije, priopćeno je iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta