Stranačke aktivnosti     | 01.09.2021. 17:28 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje


Izjava za javnost


- Zajednički stav postignut u Narodnoj skupštini Republike Srpske u vezi sa nacionalnom politikom Republike Srpske nema ama baš nikakve veze sa ekonomskim dogovorima, mahinacijama i međusobnim ucjenama stranaka na vlasti u BiH - SNSD, SDA i HDZ. U tom smislu, upirati prst u bilo koga iz opozicije da je kriv što budžet u drugoj polovini godine nije usvojen u najmanju ruku je suludo, rekla je Mira Pekić, poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Pekićeva kaže da je usvajanje budžeta je zakonom definisana kategorija u BiH i on je morao biti usvojen još u decembru 2020. godine.

- Međutim, uobičajene međusobne igre SNSD, SDA i HDZ i nezakonito ponašanje zaustavile su dogovor o budžetu i to nema nikakve veze sa političkim jedinstvom oko nacionalnih tema i slučajem zakona koji je nametnuo visoki predstavnik u BiH. To što zajedničke institucije nisu dobile budžet u decembru 2020. nije izgovor za bilo koga iz vlasti u avgustu i septembru 2021, niti smije da bude prilika da odgovornost za to dijeli i opozicija.

Pekićeva kaže da su za odgovore na pitanja zašto nije usvojen budžet, zašto su stranke na vlasti u BiH prekršile sve obaveze i kad će biti pare na raspolaganju, jedina adresa SNSD, SDA i HDZ.

- Mi ostajemo privrženi zajedničkom političkom i nacionalnom stavu oko nametnutog zakona, u skladu sa odlukama Narodne skupštine. A da smo imali odgovornu vlast u Sarajevu , koja ne lovi u mutnom, problem sa budžetom danas ne bi ni postojao.

 


S poštovanjem,

Banja Luka, 1.9. 2021.

Informativna služba PDP-a

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta